Facebook

b.o.d. de Sprinters

Atletiek- en Skeelervereniging

De diploma’s zijn weer uitgereikt!

Het diplomarijden voor de jeugd was dit jaar weer een enorme happening. Aan het einde van het seizoen kunnen de jeugdige skeeleraars laten zien wat ze geleerd hebben. Het was een drukte van belang. Op de baan de vele skeeleraars en langs de baan de ouders, die niets wilden missen van wat hun kinderen dit seizoen hadden geleerd.
De jeugdtrainers hadden een gevarieerd parcours uitgezet.
Om 19.15 uur begon het diplomarijden:
-50 meter slalomrijden. Zo snel mogelijk tussen de pilonnen doorrijden zonder ze omver te rijden.
-50 meter sprint. In de starthouding staan en na het startschot zo snel mogelijk naar de finish.
-Daarna kwam een belangrijk onderdeel van het skeeleren: het goed kunnen remmen.
-Als afsluiting volgde het onderdeel “de Elfstedentocht”. Op de 400 meter baan moesten de kinderen in 20 minuten zoveel mogelijk rondjes afleggen.
Moe en voldaan gingen de kinderen naar de kantine, waar ze getrakteerd werden op limonade. Dat hadden ze wel verdiend na zoveel inspanning. Nu was het wachten op het uitreiken van de diploma’s door de jeugdtrainers Paul en Willem.
Gelukkig, iedereen geslaagd. En zo kreeg iedereen een diploma.
En er was nog een verrassing:
één van de ouders had geregeld, dat een ijscobus naar de baan kwam en alle kinderen een hoorntje met 2 bollen zelfbereid ijs kregen. Dat was smullen.
Ook de ouders konden daarna een ijsje halen.
Zo werd het een onvergetelijke avond.

Het Open Lingewaards Jeugdkampioenschap Skeeleren wordt jaarlijks georganseerd door b.o.d. de Sprinters.
De 9 gouden medaillewinnaars en daarmee Lingewaards Jeugdkampioen 2019 zijn geworden:
Gerwin Kragt, Hein Tates, Silvan Hulsman, Liam Soowijl, Juliet  Masselink en Juliette Heerholtz, Nika Witjes, Jitske Bennink, Britt Nederlof.

                  9x GOUD.
       ——————————————————————————————————————————————————-
Wij zijn een actieve vereniging waar volwassenen en jeugd (vanaf 7 jaar) onder begeleiding van ervaren trainers met plezier skeeleren. Iedereen kan op zijn of haar eigen niveau en met eigen ambitie aan de slag.  

De trainingen zijn gedurende het gehele seizoen op donderdagavond van 19.15 - 20.45 uur en starten vanuit ons gezellige clubhuis met kleed- en douchefaciliteiten aan het Drieske 7 in Bemmel.

Bekijk HIER de SKEELER PLANNING voor 2019. 

De training start voor alle groepen gelijktijdig. Na afloop van de training wordt er onder het genot van koffie, thee, limonade gezellig nog nagepraat in ons clubhuis. Skeeleren is meer dan sporten alleen; skeeleren geeft je een ontspannen en vrij gevoel en geeft ook de mogelijkheid om nieuwe mensen te leren kennen!

Heb je vroeger wel eens geskeelerd? En zou je graag weer beginnen met deze leuke sport? Kom dan je techniek opfrissen. Remtechniek en practische oefeningen begeleid door ervaren trainers zorgen ervoor, dat je weer veilig buiten kunt gaan rijden.

               

            

Trainingen

De trainingen starten 4 april en lopen door tot en met 26 september. De Indeling is naar de volgende niveaus:        

     *  Jeugd 7 t/m 14 jaar.

  • Beginners (jeugd 15+ en volwassenen) 
  • Gevorderden (volwassenen) 
  • Marathon (volwassenen)

Najaarstraining

Op de verlichte baan van b.o.d. de Sprinters aan het Drieske 7 te Bemmel wordt van 3 oktober t/m 12 december wekelijks op donderdagavond van 19.15uur tot 20.45 uur skeelertraining gegeven voor volwassenen en jeugd ouder dan 12 jaar. Onder begeleiding van ervaren trainers wordt er in een gemoedelijke sfeer gewerkt aan techniek en de kunst om veilig te remmen. Deze najaarstraining maakt geen onderdeel uit van het reguliere seizoen. Vandaar dat iedereen zich hiervoor apart moet opgeven.                De kosten hiervoor zijn €20,00 per persoon.

De najaarstraining is ook toegankelijk voor ervaren niet-leden (ouder dan 12 jaar) en voor hen, die hun techniek willen opfrissen.

Informatie en/of aanmelden bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Nieuwe leden worden op basis van de technische vaardigheden door de trainers ingedeeld. Dat geldt ook voor de tussentijdse doorstroming naar andere niveaus. De indeling van de oudere jeugd is mede afhankelijk van het beheersen van de skeelertechniek

Ook bij slecht weer gaan de trainingen door. Als de skeelerbaan nat is wordt de training in het clubhuis gegeven. Er wordt dan een parcours uitgezet, waar schaatsplanktraining, balans- en krachtoefeningen gegeven worden.

Locatie

Alle trainingen beginnen vanaf ons clubhuis aan het Drieske 7 in Bemmel. Hier hebben we de beschikking over een 400 m atletiekbaan (asfalt) met verlichting. Van deze baan wordt het hele skeelerseizoenkan gebruik gemaakt. Op de baan zijn de trainingen gericht op (rem)techniek, veiligheid, balans en materiaal. Skeeleren wordt pas echt leuk, als je beschikt over de juiste techniek, waardoor je veilig buiten kan rijden.                                                               In de zomermaanden rijden we in de regio. Het vertrekpunt is ons clubhuis. Prachtige trainingstochten skeeleren we dan over de dijken en de fietspaden langs de Linge en Park Lingezegen. 

De leden kunnen ook deelnemen aan de vele toertochten, die vanaf half maart tot eind september in het land gehouden worden. Daar kun je je voor opgeven na aankondiging in de Groepsapp. Er zijn Groepstochten, waar in pelotonsvorm onder begeleiding van fietsers met een snelheid tussen 18-22 km gereden wordt. En je hebt Vrije tochten, waar je alles zelf bepaalt: snelheid, rustmomenten.

 

Veiligheid

Voor de jeugd zijn knie-, elleboog-, handbeschermers en helm verplicht. Voor volwassenen zijn handbeschermers en helm verplicht. Wij adviseren ook knie- en elleboogbeschermers te gebruiken. Als we op de openbare weg rijden is ook een geel veiligheidshesje verplicht.

Alle leden krijgen bij de start van het lidmaatschap na betaling van borg een geel clubhesje. Als je het hesje weer inlevert, krijg je de borg weer terug.

 

                                         —————————————————————————-

Jaarlijkse evenementen:

Speciaal voor de jeugd van 7 t/m 14 jaar organiseert b.o.d. de Sprinters in de maand juni Het Open Lingewaards Jeugdkampioenschap Skeeleren. Iedereen mag meedoen. Ook als je buiten de gemeente Lingewaard woont. Ook als je nog niet zo snel kunt skeeleren. Je doet mee aan de wedstrijd op je eigen skeelers, skates. Een helm, knie-, pols- en elleboogbeschermers zijn VERPLICHT. 

In de maand september is het Diplomarijden voor de jeugd. Dan mogen de jeugdige skeeleraars van 7 t/m 14 jaar laten zien, wat ze dat seizoen geleerd hebben o.l.v. de jeugdtrainers.

                                          —————————————————————————-

LINK: https://www.visitarnhem.com/routes/2285085007/skeelerroute-door-park-lingezegen

De officiële start is bij Pocketpark De Poel aan het Kattenlegersepad in Bemmel. De routes zijn 7 en 10 km lang en zijn gemarkeerd door rode skeelerbordjes. Op mooie paden rijd je door het prachtige natuurgebied Park Lingezegen tussen Nijmegen en Arnhem. Op diverse punten kun je dit skeelerrondje beginnen en dan de rode skeelerbordjes volgen en je ronde(s) maken. 

 Het skeelerrondje in Park Lingezegen is een initiatief van b.o.d. de Sprinters.

 

Zoeken

Agenda

Informatieavond Hardlopen voor beginners

Dinsdag 27 augustus 19.30uur

Start Hardlopen voor beginners

Maandag 2 september

Diplomarijden Skeelerjeugd

Donderdag 19 september 19.15uur

Najaarsbaantraining Skeeleren (ook voor niet-leden)

Vanaf 3 oktober 19.15- 20.45uur

Pietenloop
Zondag 24 november

 

 

Uitnodiging ontvangen voor Sprintersloop?

Wilt u een uitnodiging voor de Sprintersloop ontvangen?
Please wait