Facebook

b.o.d. de Sprinters

Atletiek- en Skeelervereniging

                               


Wij zijn een actieve vereniging waar volwassenen en jeugd (vanaf 7 jaar) onder begeleiding van ervaren trainers met plezier skeeleren. Iedereen kan op zijn of haar eigen niveau en met eigen ambitie aan de slag.  

De trainingen zijn gedurende het gehele seizoen op donderdagavond van 19.15 - 20.45 uur en starten vanuit ons gezellige clubhuis met kleed- en douchefaciliteiten aan het Drieske 7 in Bemmel.

Bekijk HIER de SKEELER PLANNING voor 2019. 

De training start voor alle groepen gelijktijdig. Na afloop van de training wordt er onder het genot van koffie, thee, limonade gezellig nog nagepraat in ons clubhuis. Skeeleren is meer dan sporten alleen; skeeleren geeft je een ontspannen en vrij gevoel en geeft ook de mogelijkheid om nieuwe mensen te leren kennen!

Heb je vroeger wel eens geskeelerd? En zou je graag weer beginnen met deze leuke sport? Kom dan je techniek opfrissen. Remtechniek en practische oefeningen begeleid door ervaren trainers zorgen ervoor, dat je weer veilig buiten kunt gaan rijden.

             

Trainingen

De trainingen starten 4 april en lopen door tot en met 26 september. De leden zijn ingedeeld naar de volgende niveaus:

  • Jeugd 7 - 15 jaar 
  • Beginners (jeugd 15+ en volwassenen) 
  • Gevorderden (volwassenen) 
  • Marathon (volwassenen)

Nieuwe leden worden op basis van de technische vaardigheden door de trainers ingedeeld. Dat geldt ook voor de tussentijdse doorstroming naar andere niveaus. De indeling van de oudere jeugd is mede afhankelijk van het beheersen van de skeelertechniek.

Ook bij slecht weer gaan de trainingen door. Als de skeelerbaan nat is wordt de training in het clubhuis gegeven. Er wordt dan een parcours uitgezet, waar schaatsplanktraining, balans- en krachtoefeningen gegeven worden.

Locatie

Alle trainingen beginnen vanaf ons clubhuis aan het Drieske 7 in Bemmel. Hier hebben we de beschikking over een 400 m atletiekbaan (asfalt) met verlichting. Van deze baan wordt het hele skeelerseizoenkan gebruik gemaakt. Op de baan zijn de trainingen gericht op (rem)techniek, veiligheid, balans en materiaal. Skeeleren wordt pas echt leuk, als je beschikt over de juiste techniek, waardoor je veilig buiten kan rijden.

In de zomermaanden rijden we in de regio. Het vertrekpunt is ons clubhuis. Prachtige trainingstochten skeeleren we dan over de dijken en de fietspaden langs de Linge en Park Lingezegen. 

 

Najaarstraining

Op de verlichte baan van b.o.d. de Sprinters aan het Drieske 7 te Bemmel wordt van 3 oktober t/m 12 december wekelijks op donderdagavond van 19.15uur tot 20.30 uur skeelertraining gegeven voor volwassenen en jeugd ouder dan 12 jaar. Onder begeleiding van ervaren trainers wordt er in een gemoedelijke sfeer gewerkt aan techniek en de kunst om veilig te remmen. Deze najaarstraining maakt geen onderdeel uit van het reguliere seizoen; vandaar dat iedereen zich hiervoor apart moet opgeven. De kosten hiervoor zijn €20,00 per persoon.

De najaarstraining is ook toegankelijk voor ervaren niet-leden (ouder dan 12 jaar) en voor hen, die hun techniek willen opfrissen.

Informatie en/of aanmelden bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Veiligheid

Voor de jeugd zijn knie-, elleboog-, handbeschermers en helm verplicht. Voor volwassenen zijn handbeschermers en helm verplicht. Wij adviseren ook knie- en elleboogbeschermers te gebruiken. Als we op de openbare weg rijden is ook een geel veiligheidshesje verplicht.

Alle leden krijgen bij de start van het lidmaatschap na betaling van borg een geel clubhesje. Als je het hesje weer inlevert, krijg je de borg weer terug.

 

 

Het skeelerrondje in Park Lingezegen is een initiatief van b.o.d. de Sprinters.

De officials start is bij Pocketpark De Poel aan het Kattenlegersepad in Bemmel. De routes zijn 7 en 10 km lang en zijn gemarkeerd door rode skeelerbordjes. Op mooie paden rijd je door het prachtige natuurgebied tussen Nijmegen en Arnhem. Op diverse punten kun je dit skeelerrondje beginnen en dan de rode skeelerbordjes volgen en je ronde maken. 

                             

 

Zoeken

Agenda

Jubileumjaar 2018
13 juni bestaan de Sprinters 35 jaar!

 

 

Uitnodiging ontvangen voor Sprintersloop?

Wilt u een uitnodiging voor de Sprintersloop ontvangen?
Please wait