Facebook

b.o.d. de Sprinters

Atletiek- en Skeelervereniging

 

Skeeler Agenda 2018 

Op zoek naar de leukste baan?

Kom skeeleren in Bemmel!

Op de baan van b.o.d. de Sprinters wordt iedere donderdag tot en met donderdag 20 december wekelijks skeelertraining gegeven. De trainingen zijn voor volwassenen en jeugd vanaf 14 jaar en worden gehouden van 19.15 uur tot 20.30 uur op de verlichte atletiekbaan aan het Drieske 7 te Bemmel. De kosten bedragen € 15,- per persoon voor de gehele periode.
 

Onder begeleiding van ervaren trainers wordt er in een gemoedelijke sfeer gewerkt aan techniek, het vinden van de juiste balans en de kunst om veilig te remmen. Als afsluiting van de training kunnen al dan niet in pelotonvorm nog wat kilometers worden gemaakt. Daarna kan er nog gezellig aan de bar iets gedronken worden. 

Tijdens het rijden zijn helm en handbeschermers verplicht. Knie- en elleboogbescherming wordt geadviseerd. 

Ook bij slecht weer gaat de training gewoon door. Als de skeelerbaan nat is, wordt de training in het clubhuis gegeven. Dan wordt schaatsplanktraining gegeven en worden balans- en krachtoefeningen gegeven.

Als je interesse is gewekt, kom dan op de donderdagavond naar het clubhuis van b.o.d. de Sprinters op sportpark de Heister te Bemmel.  

Vooraf aanmelden is niet nodig, maar mag wel.  Heb je nog vragen? Stuur deze dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

In het voorjaar 2019 start het reguliere trainingsseizoen weer voor jeugd en volwassenen. Nadere informatie hierover volgt in het voorjaar op www.boddesprinters.nl en in de regionale kranten.


Wij zijn een actieve vereniging waar jeugd (vanaf 7 jaar) en volwassenen onder begeleiding van professionele trainers met plezier skeeleren. Iedereen kan op zijn of haar eigen niveau en met eigen ambitie aan de slag.  

De trainingen zijn gedurende het gehele seizoen op donderdagavond van 19.15 - 20.45 uur en starten vanuit ons gezellige clubhuis met kleed- en douchefaciliteiten aan het Drieske 7 in Bemmel.

Bekijk HIER de SKEELER PLANNING voor 2018.

Alle groepen starten gelijktijdig. Na afloop van de training wordt er onder het genot van koffie, thee en limonade gezellig nog even nagepraat in ons clubhuis. Skeeleren is meer dan sporten alleen, skeeleren geeft je een ontspannen en vrij gevoel en geeft de mogelijkheid om ook weer nieuwe mensen te leren kennen!

Trainingen

De trainingen starten begin april en lopen door tot en met eind september. De leden zijn ingedeeld naar de volgende niveaus:

  • Jeugd 7 - 15 jaar 
  • Beginners (jeugd 15+ en volwassenen) 
  • Gevorderden (volwassenen) 
  • Marathon (volwassenen)

Nieuwe leden worden op basis van de technische vaardigheden door de trainers ingedeeld. Ditzelfde geldt ook voor de tussentijdse doorstroming naar andere niveaus. De indeling van de oudere jeugd is mede afhankelijk van het beheersen van de skeelertechniek.

Ook bij slecht weer gaat de training gewoon door. Als de skeelerbaan nat is, wordt de training in het clubhuis gegeven. Er zal een parcours uitgezet worden, waar schaatsplanktraining gegeven wordt en waar balans- en krachtoefeningen gegeven worden.

Locatie

Alle trainingen beginnen vanaf ons clubhuis met kleed- en douchefaciliteiten aan Drieske 7 in Bemmel. Hier hebben we de beschikking over een 400 m atletiekbaan (asfalt) met verlichting. Van deze baan wordt het hele jaar gebruik gemaakt, maar voornamelijk in het voor- en najaar, als het ’s avonds vroeg donker wordt. Op de baan zijn de trainingen gericht op (rem)techniek en balans en ligt minder de nadruk op het rijden van lange afstanden. De rest van het seizoen rijden we in de regio rond ons clubhuis. Hierbij leveren de dijken en de fietspaden langs de Linge en in park Lingezegen prachtige tochten op.

Het nieuwe skeelerrondje in Park Lingezegen - een initiatief van b.o.d. de Sprinters.
De officiéle start is bij pocketpark De Poel aan het Kattenlegersepad in Bemmel. De routes zijn 7 en 10 km lang en zijn gemarkeerd door rode skeelerbordjes.

Najaarstraining

Eind september eindigt het seizoen. Voor volwassenen en jeugd 12+ is er een najaarstraining op de baan. Deze is van oktober tot en met december. Deze najaarstraining maakt geen onderdeel uit van het reguliere seizoen, vandaar dat iedereen zich hiervoor apart moet opgeven. De najaarstraining is ook toegankelijk voor ervaren  niet-leden (12+). Informatie of aanmelden bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Veiligheid

Voor de jeugd zijn knie-, elleboog-, handbeschermers en helm verplicht. Voor volwassenen zijn handbeschermers en helm verplicht. De overige bescherming wordt geadviseerd. Als we op de openbare weg rijden is ook een veiligheidshesje verplicht.

Alle leden krijgen bij de start van het lidmaatschap na betaling van borg een clubhesje. Als je het hesje weer inlevert, krijg je de borg weer terug.

 

 

Zoeken

Agenda

Jubileumjaar 2018
13 juni bestaan de Sprinters 35 jaar!

 

 

Uitnodiging ontvangen voor Sprintersloop?

Wilt u een uitnodiging voor de Sprintersloop ontvangen?
Please wait