Facebook

b.o.d. de Sprinters

Atletiek- en Skeelervereniging

                                            

Op donderdagavond 26 maart a.s. organiseert de Skeelervereniging b.o.dde Sprinters een informatieavond voor jeugd (vanaf 7 jaar) en volwassenen. De avond is van 19.30 tot 20.30 uur in het clubhuis van b.o.d. de Sprinters aan het Drieske 7 in Bemmel.

 Tijdens de informatieavond staan kennismaking met de skeelersport en de vereniging centraal. Natuurlijk zal ook over materiaal, bescherming en veiligheid gesproken worden. Skeeleren wordt pas echt leuk als je beschikt over de juiste techniek. Tijdens deze informatieavond Kunnen alleen de leden rondjes rijden op de skeelerbaan. Natuurlijk zijn de atletiekleden van b.o.d. de Sprinters ook van harte welkom om kennis te maken met de skeelersport.

In het voorjaar van 1999 werd Skeeleren een onderdeel van de Atletiekvereniging b.o.d. de Sprinters in Bemmel. In de beginjaren werd getraind in de Veilinghal te Huissen. Vanaf 2012 wordt training gegeven op de 400 meter skeelerbaan bij het O.B.C. aan het Drieske 7 in Bemmel. 

Wij zijn een actieve vereniging en organiseren elk jaar diverse evenementen. Volwassenen en jeugd (vanaf 7 jaar) kunnen onder begeleiding van ervaren trainers in een ongedwongen sfeer skeeleren. Iedereen kan op zijn of haar niveau en met eigen ambitie aan de slag.  

De trainingen zijn gedurende het gehele seizoen op donderdagavond en beginnen stipt om 19.15 uur - 20.45 uur vanuit ons gezellige clubhuis met kleed- en douchefaciliteiten.

De training start voor alle groepen gelijktijdig. Na afloop van de training wordt er onder het genot van koffie, thee, limonade gezellig nog nagepraat in ons clubhuis. 

Skeeleren is meer dan sporten alleen; skeeleren geeft je een ontspannen en vrij gevoel en heel belangrijk: je leert nieuwe mensen kennen!

Misschien heb je vroeger wel eens geskeelerd? En zou je graag weer beginnen met deze leuke sport? Kom dan je techniek opfrissen. Remtechniek en praktische oefeningen begeleid door ervaren trainers zorgen ervoor, dat je weer veilig buiten kunt gaan skeeleren.

KLIK HIER voor de SKEELER PLANNING van 2020. 

               

            

Trainingen

Het skeelerseizoen start op 2 april en loopt door tot en met 24 september. De trainingen beginnen stipt om 19.15 uur. 

Ingedeeld wordt naar de volgende niveaus:      

  • Jeugd 7 t/m 14 jaar.
  • Beginners (Jeugd 15+ en volwassenen) 
  • Gevorderd en (volwassenen)
  • Marathon (volwassenen)

Nieuwe leden worden op basis van technische vaardigheden door de trainers ingedeeld. Dat geldt ook voor de tussentijdse doorstroming naar andere niveaus. De indeling van de oudere jeugd is mede afhankelijk van het beheersen van de skeelertechniek

Ook bij slecht weer gaan de trainingen door. Als de skeelerbaan nat is wordt een aangepaste training gegeven: warming up- schaatsplanktraining-techniekoefeningen-balansoefeningen-krachtoefeningen. En het bekijken van video’s over skeeleren.

Informatie en/of aanmelden bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Najaarstraining

Op de verlichte skeelerbaan van b.o.d. de Sprinters aan het Drieske 7 in Bemmel wordt van 1 oktober t/m 10 december wekelijks op donderdagavond van 19.15uur tot 20.45 uur skeelertraining gegeven voor volwassenen en jeugd ouder dan 14 jaar. Onder begeleiding van ervaren trainers wordt er in een gemoedelijke sfeer gewerkt aan techniek en de kunst om veilig te remmen. Deze najaarstraining maakt geen onderdeel uit van het reguliere seizoen. Vandaar dat iedereen zich hiervoor apart moet opgeven.De kosten hiervoor zijn €20,00 per persoon.

De najaarstraining is ook toegankelijk voor niet-leden (ouder dan 14 jaar), die hun techniek willen opfrissen.

Informatie en/of aanmelden bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Locatie

Alle trainingen beginnen vanaf ons clubhuis aan het Drieske 7 in Bemmel. Hier hebben we de beschikking over een 400 m skeelerbaan (asfalt) met verlichting. Van deze baan wordt het hele skeelerseizoen gebruik gemaakt. Op de baan zijn de trainingen gericht op (rem)techniek, veiligheid, balans en materiaal. Skeeleren wordt pas echt leuk, als je beschikt over de juiste techniek, waardoor je veilig buiten kan rijden. In de zomermaanden gaan we naar “buiten” - rijden we in de regio. Het vertrekpunt is ons clubhuis. Prachtige trainingstochten skeeleren we dan over de dijken en de fietspaden langs de Linge en in Park Lingezegen. 

De leden kunnen ook deelnemen aan de vele toertochten, die vanaf half maart tot eind september in het land gehouden worden. Daar kun je je voor opgeven na aankondiging in de skeelerapp. Er zijn groepstochten, waar in pelotonsvorm onder veilige begeleiding van fietsers voor en achter gereden wordt. En je hebt vrije tochten, waar je alles zelf bepaalt: snelheid en rustmomenten. 

Veiligheid: geldt bij elke training en evenement.

Voor de jeugd zijn knie-, elleboog-, handbeschermers en helm verplicht. Voor volwassenen zijn handbeschermers en helm verplicht. Wij adviseren ook knie- en elleboogbeschermers te gebruiken. Als we op de openbare weg rijden is ook een geel veiligheidshesje verplicht. Alle nieuwe leden krijgen bij de start na betaling van een borg een geel clubhesje. Als je het hesje weer inlevert, krijg je de borg weer terug.

Men dient zich te allen tijde aan de regels van de vereniging te houden.

                                     —————————————————————————-

Jaarlijkse evenementen:

Voor de jeugdleden is er begin maart in ons clubhuis een Filmavond.

Speciaal voor de jeugd van 7 t/m 14 jaar organiseert b.o.d. de Sprinters in de maand juni Het Open Lingewaards Jeugdkampioenschap Skeeleren. Iedereen mag meedoen. Ook als je buiten de gemeente Lingewaard woont. Ook als je nog niet zo snel kunt skeeleren. Je doet mee aan de wedstrijd op je eigen skeelers, skates. Een helm, knie-, pols- en elleboogbeschermers zijn VERPLICHT. 

De 9 gouden medaillewinnaars en daarmee Lingewaards Jeugdkampioen 2019 zijn geworden:
Gerwin Kragt, Hein Tates, Silvan Hulsman, Liam Soowijl, Juliet  Masselink en Juliette Heerholtz, Nika Witjes, Jitske Bennink, Britt Nederlof.

Clubkampioenschap voor alle leden.

In de maand september is het Diplomarijden voor de jeugd. Dan mogen de jeugdige skeeleraars van 7 t/m 14 jaar laten zien, wat ze dat seizoen geleerd hebben o.l.v. de jeugdtrainers.                                               ———————————————————————————————————————

LINK: https://www.visitarnhem.com/routes/2285085007/skeelerroute-door-park-lingezegen

De officiële start is bij Pocketpark De Poel aan het Kattenlegersepad in Bemmel. De routes zijn 7 en 10 km lang en zijn gemarkeerd door rode skeelerbordjes. Op mooie paden rijd je door het prachtige natuurgebied Park Lingezegen tussen Nijmegen en Arnhem. Op diverse punten kun je dit skeelerrondje beginnen en dan de rode skeelerbordjes volgen en je ronde(s) maken. 

 Het skeelerrondje in Park Lingezegen is een initiatief van b.o.d. de Sprinters.

 

Zoeken

Agenda

 

Agenda 2020 skeelers

Filmavond voor de Skeeler jeugd

Donderdag 5 maart 19.00 uur 

 

Informatieavond nieuwe Skeeler leden

Donderdag 26 maart 19.30 uur 

 

Start Skeelertraining op de baan

Donderdag 2 april 19.15 uur 

 

Sjors Sportief

Donderdag 16 april 18.30 uur

 

b.o.d. de Sprinters Clubuitje

Zondag 19 april Overdag

 

Open Lingewaards Jeugdkampioenschap Skeeleren 7 t/m 14 jaar

Zondag 14 juni 10.00 uur

 

b.o.d. de Sprinters Zomerborrel

Vrijdag 3 juli Avond.

 

Eerste Skeelertraining na de zomervakantie

Donderdag 27 augustus 19.15 uur

 

Diplomarijden Skeelerjeugd 7 t/m 14 jaar

Donderdag 17 september 19.15 uur

 

Start Skeeler najaarstraining op de baan

Donderdag 1 oktober 19.15 uur

 

Jaarafsluiting Skeeleren voor alle leden

Iedereen mag komen Skeeleren vanaf 19.15 uur

Donderdag 10 december 20.45 uur

 

b.o.d. de Sprinters Oliebollen Borrel

Maandag 28 december Avond

 

Uitnodiging ontvangen voor Sprintersloop?

Wilt u een uitnodiging voor de Sprintersloop ontvangen?
Please wait