Facebook

b.o.d. de Sprinters

Atletiek- en Skeelervereniging

De Skeelertraining voor de jeugd en volwassenen op donderdagavond

is weer begonnen!

Vanaf NU mogen de ledenweer tegelijk het terrein op. Ook de ouders mogen weer komen kijken. Wel de 1,5 m in acht nemen. De kleedkamers mogen nog niet worden gebruikt. 

De jeugd traint op de baan van 19.00 uur tot 20.00 uur

Om 20.15 uur start de training voor de volwassenen.

De marathongroep gaat naar buiten en rijden om 19.15 uur weg vanaf het clubhuis.

Tijdens de Zomerperiode van 22 donderdag 22 juli t/m 26 augustus begint de training om 19.30 uur voor IEDEREEN. Als er een trainer is tijdens deze periode wordt er les gegeven. Anders kan er op de baan gereden worden en er kan in groepsverband buiten gereden worden. Iedereen kan dus tijdens de zomervakantie blijven skeeleren op de donderdagavond.

Vanaf 2 september beginnen de trainingslessen weer om 19.00 uur voor de jeugd en om 20.15 uur voor de volwassenen.

Begin oktober begint de NAJAARSTRAINING weer. 

De najaarstraining is ook toegankelijk voor niet-leden vanaf 15 jaar, die hun techniek willen opfrissen.

Vanaf 30 augustus t/m 5 september vindt de SKATE4daagse plaats. Je doet mee aan deze Challenge, als je in deze week vier keer de weg op gaat om lekker te skeeleren. Je kunt kiezen uit vier afstanden: 5 kilometer, 10 kilometer, 15 kilometer, of 20 kilometer per keer. Zet dus deze data alvast in je agenda en begin alvast te trainen. Informatie over hoe je mee kunt doen en wat je moet doen om deze uitdaging aan te gaan volgt nog. 

 

                       

Diplomarijden.

                   

Het diplomarijden voor de jeugd bij de Skeelervereniging b.od. de Sprinters was weer een enorme happening. Aan het einde van ieder seizoen kunnen de jeugdige skeeleraars laten zien wat ze geleerd hebben. Op de baan deden de skeeleraars hun oefeningen en langs de baan op gepaste afstand stonden de ouders, die niets wilden missen van de vorderingen van hun kinderen.De jeugdtrainers hadden een gevarieerd parcours uitgezet: -50 meter slalomrijden + 50 meter sprint: Zo snel mogelijk tussen de pilonen doorrijden zonder ze omver te rijden, afremmen, snel keren en terugsprinten.-Als afsluiting volgde het onderdeel “de Elfstedentocht”. Op de 400 meter baan moesten de kinderen in 20 minuten zoveel mogelijk rondjes afleggen. Na afloop stond er limonade klaar. Dat hadden ze wel verdiend na zoveel inspanning.Door de corona-maatregelen konden de diploma’s pas een week later uitgereikt worden door de jeugdtrainers Paul en Willem. Gelukkig, iedereen geslaagd. En zo ging iedereen met een diploma naar huis.

                        ——————————————————————————————————

Door de Coronamaatregelen van de Overheid kan afgeweken worden van bestaande regels!

                         ——————————————————————————————————

In het voorjaar van 1999 werd Skeeleren een onderdeel van de Atletiekvereniging b.o.d. de Sprinters in Bemmel. In de beginjaren werd getraind in de Veilinghal te Huissen. Vanaf 2012 wordt training gegeven op de 400 meter skeelerbaan bij het O.B.C. aan het Drieske 7 in Bemmel. 

Wij zijn een actieve vereniging en organiseren elk jaar diverse evenementen. Volwassenen en jeugd (vanaf 7 jaar) kunnen onder begeleiding van ervaren trainers in een ongedwongen sfeer skeeleren. Iedereen kan op zijn of haar niveau en met eigen ambitie aan de slag.  

De trainingen zijn gedurende het gehele seizoen op donderdagavond en beginnen stipt om 19.00 uur - 20.45 uur vanuit ons gezellige clubhuis met kleed- en douchefaciliteiten.

De training start voor alle groepen gelijktijdig. Na afloop van de training wordt er onder het genot van koffie, thee, limonade gezellig nog nagepraat in ons clubhuis. 

Skeeleren is meer dan sporten alleen; skeeleren geeft je een ontspannen en vrij gevoel en heel belangrijk: je leert nieuwe mensen kennen!

Misschien heb je vroeger wel eens geskeelerd? En zou je graag weer beginnen met deze leuke sport? Kom dan je techniek opfrissen. Remtechniek en praktische oefeningen begeleid door ervaren trainers zorgen ervoor, dat je weer veilig buiten kunt gaan skeeleren.

               

            

De trainingen zijn van april tot oktober: 

 De trainingen beginnen stipt om 19.00 uur. 

Ingedeeld wordt naar de volgende niveaus:      

  • Jeugd 7 t/m 14 jaar.
  • Beginners (Jeugd 15+ en volwassenen) 
  • Gevorderd (Jeugd 15+ en Volwassenen)
  • Marathon (Jeugd 15+ en Volwassenen)

Nieuwe leden worden op basis van technische vaardigheden door de trainers ingedeeld. Dat geldt ook voor de tussentijdse doorstroming naar andere niveaus. De indeling van de oudere jeugd is mede afhankelijk van het beheersen van de skeelertechniek

Informatie en/of aanmelden bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Najaarstraining.

Na het reguliere Skeelerseizoen wordt op de verlichte skeelerbaan van b.o.d. de Sprinters aan het Drieske 7 in Bemmel van begin oktober tot half december wekelijks op donderdagavond van 19.15 uur tot 20.45 uur skeelertraining gegeven voor volwassenen en jeugd vanaf 15 jaar. Onder begeleiding van ervaren trainers wordt er in een gemoedelijke sfeer gewerkt aan techniek en de kunst om veilig te remmen. Deze najaarstraining maakt geen onderdeel uit van het reguliere seizoen. Vandaar dat iedereen zich hiervoor apart moet opgeven. De kosten hiervoor zijn €20,00 per persoon.

De najaarstraining is ook toegankelijk voor niet-leden vanaf 15 jaar, die hun techniek willen opfrissen.

Informatie en/of aanmelden bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Locatie.

Alle trainingen beginnen vanaf ons clubhuis aan het Drieske 7 in Bemmel. Hier hebben we de beschikking over een 400 m skeelerbaan (asfalt) met verlichting. Van deze baan wordt het hele skeelerseizoen gebruik gemaakt. Op de baan zijn de trainingen gericht op (rem)techniek, veiligheid, balans en materiaal. Skeeleren wordt pas echt leuk, als je beschikt over de juiste techniek, waardoor je veilig buiten kunt rijden. In de zomermaanden gaan we naar “buiten” - rijden we in de regio. Het vertrekpunt is ons clubhuis. Prachtige trainingstochten skeeleren we dan over de dijken en de fietspaden langs de Linge en in Park Lingezegen. 

De leden kunnen ook deelnemen aan de vele toertochten, die vanaf half maart tot eind september in het land gehouden worden. Daar kun je je voor opgeven, zodat we carpoolend naar de tocht kunnen gaan. Er zijn groepstochten, waar in pelotonsvorm onder veilige begeleiding van fietsers voor en achter gereden wordt. En je hebt vrije tochten, waar je alles zelf bepaalt: snelheid en rustmomenten. 

Veiligheid: geldt bij elke training en evenement.

Voor de jeugd zijn knie-, elleboog-, handbeschermers en helm verplicht. Voor volwassenen zijn handbeschermers en helm verplicht. Wij adviseren ook knie- en elleboogbeschermers te gebruiken. Als we op de openbare weg rijden is ook een geel veiligheidshesje verplicht. Alle nieuwe leden krijgen bij de start na betaling van een borg een geel clubhesje. Als je het hesje weer inlevert, krijg je de borg weer terug.

Men dient zich te allen tijde aan de regels van de vereniging te houden.

                                     —————————————————————————-

Jaarlijkse evenementen:

***Speciaal voor de jeugd van 7 t/m 14 jaar organiseert b.o.d. de Sprinters in de maand juni Het Open Lingewaards Jeugdkampioenschap Skeeleren. Iedereen mag meedoen. Ook als je buiten de gemeente Lingewaard woont. Ook als je nog niet zo snel kunt skeeleren. Je doet mee aan de wedstrijd op je eigen skeelers, skates.
Een helm, knie-, pols- en elleboogbeschermers zijn VERPLICHT. 


2020 is Het Open Lingewaards Jeugdkampioenschap Skeeleren AFGELAST!

Ook voor 2021 is Het Open Lingewaards Jeugdkampioenschap Skeeleren AFGELAST!

De 9 gouden medaillewinnaars en daarmee Lingewaards Jeugdkampioen 2019 zijn geworden:
Gerwin Kragt, Hein Tates, Silvan Hulsman, Liam Soowijl, Juliet  Masselink en Juliette Heerholtz, Nika Witjes, Jitske Bennink, Britt Nederlof.

***Clubkampioenschappen voor alle leden.

***In de maand september is het Diplomarijden voor de jeugd. Dan mogen de jeugdige skeeleraars van 7 t/m 14 jaar laten zien, wat ze dat seizoen geleerd hebben o.l.v. de jeugdtrainers.                                               ———————————————————————————————————————

LINK: https://www.visitarnhem.com/routes/2285085007/skeelerroute-door-park-lingezegen

De officiële start is bij Pocketpark De Poel aan het Kattenlegersepad in Bemmel. De routes zijn 7 en 10 km lang en zijn gemarkeerd door rode skeelerbordjes. Op mooie paden rijd je door het prachtige natuurgebied Park Lingezegen tussen Nijmegen en Arnhem. Op diverse punten kun je dit skeelerrondje beginnen en dan de rode skeelerbordjes volgen en je ronde(s) maken. 

 Het skeelerrondje in Park Lingezegen is een initiatief van b.o.d. de Sprinters.

 

Zoeken

Agenda

zondag 28 november 2021

Pietenloop

 

donderdag 9 december 2021

Afsluiting Skeelerseizoen

Uitnodiging ontvangen voor Sprintersloop?

Wilt u een uitnodiging voor de Sprintersloop ontvangen?
Please wait