Facebook

b.o.d. de Sprinters

Atletiek- en Skeelervereniging

 

Skeeler Agenda 2018 

Het nieuwe skeelerrondje in Park Lingezegen - een initiatief van b.o.d. de Sprinters - is geopend.
De officiéle start is bij pocketpark De Poel aan het Kattenlegersepad in Bemmel. 
De routes zijn 7 en 10 km lang en zijn gemarkeerd door rode skeelerbordjes.

 
   

Zondag 2 september 2018. 
Toertocht Skeeleren over dijken Beneden-Leeuwen. Start is om 09.00uur. Rondje is Marathonafstand 42.195 meter.

 

Zondag 16 september 2018 van 09.30-12.00 uur:

Open Jeugd Skeeler Kampioenschap Lingewaard van 7-12 jaar op de baan b.o.d. de Sprinters in Bemmel.

 


Wij zijn een actieve vereniging waar jeugd (vanaf 7 jaar) en volwassenen onder begeleiding van professionele trainers met plezier skeeleren. Iedereen kan op zijn of haar eigen niveau en met eigen ambitie aan de slag.  

De trainingen zijn gedurende het gehele seizoen op donderdagavond van 19.15 - 20.45 uur en starten vanuit ons gezellige clubhuis met kleed- en douchefaciliteiten aan het Drieske 7 in Bemmel.

Bekijk HIER de SKEELER PLANNING voor 2018.

Alle groepen starten gelijktijdig. Na afloop van de training wordt er onder het genot van koffie, thee en limonade gezellig nog even nagepraat in ons clubhuis. Skeeleren is meer dan sporten alleen, skeeleren geeft je een ontspannen en vrij gevoel en geeft de mogelijkheid om ook weer nieuwe mensen te leren kennen!

Trainingen

De trainingen starten begin april en lopen door tot en met eind september. De leden zijn ingedeeld naar de volgende niveaus:

  • Jeugd 7 - 15 jaar 
  • Beginners (jeugd 15+ en volwassenen) 
  • Gevorderden (volwassenen) 
  • Marathon (volwassenen)
  • Nieuwe leden worden op basis van de technische vaardigheden door de trainers ingedeeld. Ditzelfde geldt ook voor de tussentijdse doorstroming naar andere niveaus. De indeling van de oudere jeugd is mede afhankelijk van het beheersen van de skeelertechniek.

Ook bij slecht weer gaat de training gewoon door. Als de skeelerbaan nat is, wordt de training in het clubhuis gegeven. Er zal een parcours uitgezet worden, waar schaatsplanktraining gegeven wordt en waar balans- en krachtoefeningen gegeven worden.

Locatie
Alle trainingen beginnen vanaf ons clubhuis met kleed- en douchefaciliteiten aan Drieske 7 in Bemmel. Hier hebben we de beschikking over een 400 m atletiekbaan (asfalt) met verlichting. Van deze baan wordt het hele jaar gebruik gemaakt, maar voornamelijk in het voor- en najaar, als het ’s avonds vroeg donker wordt. Op de baan zijn de trainingen gericht op (rem)techniek en balans en ligt minder de nadruk op het rijden van lange afstanden. De rest van het seizoen rijden we in de regio rond ons clubhuis. Hierbij leveren de dijken en de fietspaden langs de Linge en in park Lingezegen prachtige tochten op.

Najaarstraining
Eind september eindigt het seizoen. Voor volwassenen en jeugd 12+ is er een najaarstraining op de baan. Deze is van oktober tot en met december. Deze najaarstraining maakt geen onderdeel uit van het reguliere seizoen, vandaar dat iedereen zich hiervoor apart moet opgeven.

De najaarstraining is ook toegankelijk voor ervaren  niet-leden (12+). Informatie of aanmelden bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Veiligheid
Voor de jeugd zijn knie-, elleboog-, handbeschermers en helm verplicht. Voor volwassenen zijn handbeschermers en helm verplicht. De overige bescherming wordt geadviseerd. Als we op de openbare weg rijden is ook een veiligheidshesje verplicht.

Alle  leden krijgen bij de start van het lidmaatschap na betaling van borg een clubhesje. Als je het hesje weer inlevert, krijg je de borg weer terug.

 

Zoeken

Agenda

Jubileumjaar 2018
13 juni bestaan de Sprinters 35 jaar!

Infoavond en proeftraining Start to Run
dinsdag 28 augustus 19.30 uur

 

Start to Run
3 september 2018

 

Zondag 25 november 2018 
35e Pietenloop

Uitnodiging ontvangen voor Sprintersloop?

Wilt u een uitnodiging voor de Sprintersloop ontvangen?
Please wait